Geocaching

GPS'en speciaal voor geocaching

Schattenjagers opgelet! Met geocaching beleef je een avontuurlijk en spannend spel. Tegelijkertijd is het heel leerzaam, want je gaat in de natuur op zoek naar een verstopte schat. Dat doe je door gebruik te maken van een GPS-toestel. Deelnemen aan het schatzoeken, op z'n Engels 'cache hunt', is dus een goede manier om de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen.

Hoe werkt het nou precies?
Het basisidee is dat personen van organisaties en verenigingen caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS-gebruikers benutten deze coördinaten om de caches te vinden. Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z'n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan prijzen. Aan de gelukkige wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten. Geocaching is dus ook heel populair bij scouting-fans. Wil je meer weten? Kijk dan op www.geocaching.nl.

Garmin OpenCaching Kit

Met ons geocaching-pakket heb je alle hulpmiddelen in huis om jouw expeditie te organiseren. Met behulp van het GPS-apparaat verstop je een "schat" op je eigen geocachelocatie. Dan kan de zoektocht beginnen. De set bestaat uit een geocoin, polslus, speldje, potlood, stickers, een OpenCaching gidsje en een kistje.

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Tarievenoverzicht GPS Geocaching Kits

Hieronder vindt u een globaal overzicht van de tarieven van onze Geocaching kits. U kunt een verhuurperiode kiezen van maximaal 2 maanden. Als uw periode afwijkt van de hieronder getoonde tarieven dan wordt het tarief naar ratio berekend. Een voorbeeld: U huurt 12 dagen, dan zal het totaalbedrag uitkomen ergens tussen het week en het 2 weken tarief

  1-4 dagen 1 week 2 weken 1 maand 2 maanden
Garmin eTrex 10 + Geocaching Kit € 19 € 24 € 34 € 44 € 64
Garmin eTrex 20 + Geocaching Kit € 22 € 29 € 46 € 64 € 104
Garmin Dakota 10 + Geocaching Kit € 22 € 29 € 46 € 64 € 104
AA batterij (2x) € 2,50
GPX-bestand (cache) inladen € 4,50