Fietsen met een GPS en je eigen route is heel eenvoudig. Als je een fietsroute gevonden of gemaakt hebt, kunnen wij deze op je GPS uploaden. Ook kun je zelf met de meegeleverde kabel en gratis software van Garmin eenvoudig uploaden. Zodat je nog meer kunt geniet van je fietstochten!

In dit blog vind je waardevolle hulpmiddelen om je eigen GPS fietsroute samen te stellen of bestaande fietsroutes te downloaden. Navigatie-Verhuur.nl wenst je veel fietsplezier!

Fietsersbond Routeplanner

Wil je zelf een fietsroute uitzetten en deze inladen op je GPS, dan kan je met de online fiets routeplanner je eigen fietsroute samenstellen. Deze routeplanner geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor veel verschillende type routes. Wil je de korste weg of juist een route door de mooie natuur? Wil je een tocht van A naar B of een ronde fietsen? Je kunt het allemaal instellen in de zoekopties. Ook biedt de fiets routeplanner een aantal bestaanden fietsroutes aan. Op dit moment zijn er meerdere nationale landelijke fietsroutes beschikbaar. Maak je een eigen account dan kun je al je fietsroutes eenvoudig bewaren.

Waneer je de fietsroute naar je zin hebt gevonden of samengesteld, kun je de route eenvoudig opslaan naar je computer. Je hebt hier de keuze om een "track" of een "route" te downloaden.

Voor GPS modellen zonder kaart (Garmin eTrex 10) kies je altijd voor een track. Een track is een kruimelspoor van GPS-coördinaten. Tijdens je fietstocht volg je dit kruimelspoor en geeft de GPS altijd jouw locatie aan ten opzichte van het spoor.

Huur je een Garmin Dakota met fietskaart, dan kun je ook kiezen om een route in te laden.

Je vindt deze routeplanner hier: http://routeplanner.fietsersbond.nl/

Fietsersbond RouteplannerOnline Fiets routeplanner voor jouw GPS

RouteYou Fiets Routeplanner

Wil je een fietsroute buiten Nederland fietsen, dan biedt de fiets routeplanner van RouteYou veel mogelijkheden. Ook bij RouteYou kun je zelf een route plannen of kiezen uit het grote aanbod van fietsroutes van de RouteYou community.

RouteYou biedt een aantal verschillende kaartypes. Voor Nederland en België zijn zelfs zeer gedetailleerde topo kaarten beschikbaar. Voor andere Europese landen zoals Frankrijk kan er een route gemaakt worden over het grote netwerk van fietswegen.

Zowel eigen routes en routes uit de RouteYou community kunnen worden gedownload met een browser plugin direct naar een GPS toestel, of als zogenaamd .gpx bestand die gebruikt kunnen worden als "tracks" in een GPS model.

De link naar deze routeplanner is: http://www.routeyou.com/

Routeyou routeplannerFietsroute RouteYou