Welke GPS is voor mij geschikt?

eTrex 10

De eTrex 10 is voorzien van een wereldwijde basiskaart. Op deze basiskaart zijn enkel land grenzen en hoofdsteden opgenomen. Verder zijn er geen details opgenomen op de kaart zoals rivieren, wegen of fiets- of looppaden. Wel is het mogelijk om zelf een wandel- of fietsroute in het apparaat te zetten. Dit kan eenvoudig via het programma 'basecamp' of door zelf de route te lopen en steeds een 'waypoint' te plaatsen.

De eTrex 10 is zeer geschikt voor het partijen met (grote) groepen. Doordat er niet veel poespas bij komt kijken, is het voor iedereen makkelijk om het apparaat te bedienen. Ook voor kinderfeestje is de eTrex 10 een leuk apparaat. Zet een speurtocht uit en laat deelnemers zoeken met behulp van de eTrex 10.

eTrex 20

Wil je een wandeling maken of een tocht fietsen waarin het fijn is om wat van de omgeving op de kaart te zien? Dan is de eTrex 20 wat voor jou. De eTrex 20 heeft, in tegenstelling tot de eTrex 10 een kleurenscherm en er zijn meerdere details opgenomen in de kaart. Ook de eTrex 20 heeft een wereldwijde basiskaart. Daarnaast is de eTrex 20 ook nog uitbreidbaar met een kaart van een bepaalde omgeving om zo alle paden en wegen te vinden. Kaarten kunnen wij eenvoudig voor jou op het apparaat zetten. Geef hiervoor aan welke kaart je erop wilt hebben bij je bestelling.

Voor mensen die een tijd lang weggaan in de natuur is de eTrex 20 dus erg fijn. Mede door de gedetailleerde kaart kan je snel bepalen waar je bent en waar je precies naar toe wilt.

Garmin Nüvi

De Garmin Nüvi is zeer geschikt voor groepen. De bediening is eenvoudig waardoor iedereen er mee overweg kan. Daarnaast is het ook goed mogelijk om op meerdere apparaten dezelfde route in te laden. Ideaal dus voor een tour met meerdere auto's! 

TomTom Go 620

Ga je op reis met de auto of wil je de (Europese) grens over? Dan is de TomTom Go zeer geschikt! Op de TomTom kunnen alle kaarten ingeladen worden zonder computer. Hierdoor kan jij zelf bepalen welke kaarten je op de TomTom zet en welke niet. Nog een voordeel die hierbij komt kijken: je kaart is altijd up-to-date!

Conclusie

Loop je enkel een bestaande route met een groep of in je eentje? Dan is de eTrex 10 waarschijnlijk waar jij naar zoekt. 

Ga je de natuur in zonder een voorbedacht plan of route? De eTrex 20 kan jou daarbij goed helpen door zijn uitgebreidere kaart en mogelijkheid tot inladen van gedetailleerde kaarten. 

Ben je van de plan met de auto weg te gaan? Dan raden wij de TomTom Go aan. Ga je met een groep een route rijden? Dan zou de Nüvi goed van pas kunnen komen. 


Joël Offermans 14 juli 2023
Labels
Archiveren